Google Advertising

Home > Services > Content Marketing > Google Advertising

Google is een zeer machtige speler in de online marketing en biedt telkens zeer interessante en nieuwe diensten aan. Naast de klassieke SEA-campagnes via Google AdWords kunt u nu ook gebruikmaken van filmpjes op YouTube en virtuele rondleidingen in uw winkel.

  • Adverteer gericht en met specifieke zoekwoorden (SEA-campagnes)
  • Remarketing, Pay-Per-Click, gedetailleerde rapporten
  • Bereik massaal veel potentiële klanten
  • Adverteer ook op YouTube, Google Bedrijfsfoto's...

Google Adwords

Google heeft met Google AdWords een zeer efficiënt advertentienetwerk opgestart dat werkt volgens het Pay-Per-Click (PPC) model. Dat betekent dat u niets hoeft te betalen zolang niemand uw website bezoekt. En aangezien advertenties van SEA-campagnes alleen worden getoond wanneer een surfer een relevant zoekwoord ingeeft, richt u zich meteen op de juiste doelgroep. Een laatste voordeel is dat u geen minimumbedrag moet spenderen en dat u uw campagnes op elk moment kunt pauzeren of volledig stopzetten.

Wel raden we aan om eerst grondig na te denken over uw doelen, zodat u uw budget efficiënt kunt besteden:

  • Het genereren van leads (e-mail, adres, telefoonnummer…)
  • Genereren van verkopen of conversies in de webshop
  • Het verhogen van merkbekendheid

AdWords geeft u onder meer ook de mogelijkheid om te profiteren van remarketing. Dat houdt in dat mensen die uw website bezocht hebben nadien ook advertenties van uw website op het internet zullen tegenkomen. Zo kunnen uw bezoekers overgehaald worden om terug te keren naar uw website en eventueel een aankoop te doen.

WAW³ wil voor u graag alles nauwgezet bijhouden. Daarom zult u van ons op afgesproken tijdstippen een gedetailleerd rapport ontvangen van het aantal clicks, kosten, ratio’s en dergelijke meer.

YouTube

YouTube is een nieuw en zeer aantrekkelijk maar voorlopig weinig gebruikt platform door de meeste adverteerders. Nochtans bereikt YouTube in België dagelijks 1 miljoen gebruikers en genereert de homepage 2,3 miljoen impressies per dag. Bovendien is de verdeling tussen man en vrouw bijna gelijk (54%/46%).

YouTube biedt u vier vormen van advertentieruimte aan: een volledige homepage van Youtube.be, op basis van zoekwoorden, een pre-roll voor video en een Brand Channel of eigen videokanaal. Bovendien kunt u advertenties koppelen aan het profiel (surfgedrag) en de interesses (inhoudelijke aansluiting) van de gebruiker. Betalen doet u op basis van resultaten (cost per view).

Google Bedrijfsfoto’s

WAW³ biedt u naast Google AdWords en YouTube met plezier een extra dienst aan. Zo kunt u via ons een beroep doen op Google Bedrijfsfoto’s. Die dienst creëert voor u een 360° virtuele tour in uw zaak, volgens dezelfde techniek als Google Street View. Zo kunnen (toekomstige) klanten uw winkel al online eens bezoeken en verrast worden door de mooie sfeerbeelden.

Deze dienst is een uitgelezen kans om klanten naar uw winkel te lokken. Bovendien kunnen bezoekers u rechtstreeks vanuit de Google Zoekfunctie terugvinden. Daarbij komt dat u in die zoekmachine hoger scoort (en dus sneller gevonden wordt), aanwezig bent op Google+ en verbonden bent via Google Streetview. Zaken die de SEO van uw website zeker optimaliseren.